Leer de basisbeginselen van het zeemeerminnen aan en richt je op het oefenen van de vaardigheden in het zwembad.

De PADI Basic Mermaid™-cursus combineert het op doen van kennis en aanleren van basisbeginselen met een sessie in beschut water, waarbij het plezier van het meerminnen voorop staat. De cursus omvat de achtergrond en cultuur van het meermin-duiken, primaire veiligheidsoverwegingen, uitrusting en basale watervaardigheden.
Om je in te kunnen schrijven voor een PADI Basic Mermaid-cursus moet je minstens 6 jaar oud te zijn. Je moet ten minste 25 meter kunnen zwemmen zonder hulpmiddelen, minimaal 3 minuten zonder moeite kunnen blijven drijven aan de oppervlakte, en een goede fysieke gezondheid hebben. Er zijn geen voorafgaande vereisten ten aanzien van snorkelen of freediving.

De PADI Basic Mermaid-cursus bestaat uit twee delen:

  • De theorie die via zelfstudie wordt opgedaan met PADI Basic Mermaid eLearning (of je instructeur geeft klassikaal les als de cursus niet in jouw taal beschikbaar is).
  • Een sessie in beschut water (zwembad of zwembadachtige omstandigheden) waarbij je de basisvaardigheden van het meerminnen leert en oefent, leert problemen te voorkomen en ermee om te gaan, en leert hoe je meermin-duiken maakt.

In de PADI Basic Mermaid-cursus maak je gebruik van een monovin (d.w.z. een zeemeerminnenstaart), duikmasker, snorkel en vinnen. Het kan zijn dat je ook gebruik maakt van een natpak en een loodgordel. Het is het beste om een uitrusting te gebruiken die speciaal voor het meerminnen is gemaakt maar tijdens deze beginnerscursus kun je ook gebruik maken van de snorkeluitrusting die je al hebt. Als je een freediver bent, kun je sommige onderdelen van je uitrusting (zoals masker, vinnen, snorkel) ook als meermin-uitrusting gebruiken.